• Locatie Doorn
 • 32 uur per week
 • hbo

Ben jij breed opgeleid binnen het vak burgerzaken met een dienstverlenende instelling? Sta jij stevig in je schoenen, leg jij gemakkelijk verbanden en ben jij opzoek naar een veelzijdige en afwisselende baan? Dan hebben wij de uitdaging voor jou!

Solliciteer direct(externe link)

Dit ga je doen

In de functie van Senior Medewerker Burgerzaken ondersteun je de afdeling en treed je op als sparringpartner voor het team Burgerzaken. Het team Burgerzaken bestaat uit de frontoffice, (6 personen) backoffice (7 personen) en 2 senior medewerkers burgerzaken. De frontoffice neemt alle verzoeken van onze inwoners in behandeling en de backoffice pakt alle complexe en vakinhoudelijke aanvragen op betreffende Basisregistratie Personen (BRP), Burgerlijke Stand (BS), Naturalisatie etc.

Met jouw jarenlange ervaring behoud jij het overzicht, ziet de samenhang en onderlinge overlap van onze specialismen. Jij stuurt bij waar nodig en begeleidt collega’s. Daarnaast ben je op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied, informeert hierover het team, maakt de vertaalslag naar de praktijk en zorgt voor de borging in de dagelijkse werkzaamheden. 

Verder pak je afdelingsbrede projecten op zoals: de voorbereiding voor de verkiezingen, de zelfevaluatie BRP, de implementatie van de gezichtsscan, het opstellen van aanvullend beleid n.a.v. wetswijziging en nog veel meer. Ook de afhandeling van bewaarschriften is jouw verantwoordelijkheid, waarbij jij de gemeente vertegenwoordigt in de rechtbank of bij de bezwaarcommisie.

Je kan dan ook wel zeggen dat je meerdere rollen hebt in deze functie en wordt ingevlogen daar waar nodig is.

Dit bieden wij

Een zelfstandige en afwisselende functie met uiteenlopende taken en werkzaamheden. In deze functie zit je niet achter de balie maar zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt binnen het team Burgerzaken. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Daarbij kom je te werken in een betrokken team, dat voor elkaar klaar staat en waar met elkaar gelachen wordt.

Verder

 • Een bruto maandsalaris tot maximaal € 5.247 op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10 CAO Gemeenten)
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% en 194,4 verlofuren
 • De mogelijkheid om 1 dag in de week thuis te werken
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een goed bereikbaar gemeentekantoor midden in het centrum van Doorn

Lees vooral onze zeven pluspunten waarom je bij onze gemeente moet komen werken.

Dit ben jij

Jij bent in staat kritisch te kijken naar onze processen en kan onze afdeling ondersteunen bij de verschillende specialismen binnen Burgerzaken. Je beschikt over een helicopterview, signaleert kansen en doet verbetervoorstellen. Daarnaast ben je flexibel en springt bij waar nodig. Een fijne collega waarop wij kunnen bouwen. 

Verder

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Allround werkervaring als specialist Burgerzaken
 • Ervaring met het schrijven van een college-, MT-, of raadsvoorstel en beleidswijzigingen
 • Kennis van IPR (internationaal privaatrecht), wetgeving Burgerlijke Stand en andere relevante wetgeving

Solliciteren

Ben je enthousiast na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct. Voor vragen neem je contact op met onze recruiter Carlijn Mutgeert via 06 55 90 67 99 of carlijn.mutgeert@heuvelrug.nl. Voor vragen over de inhoud van functie kun je terecht bij Mariska Kortekaas-Dol, teamleider Publiek. Zij is telefonisch bereikbaar via: (0343) 56 56 00

Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag.

Dit zijn wij

De Utrechtse Heuvelrug is een groene en mooie gemeente met 50.000 inwoners in zeven karakteristieke dorpen in een bosrijk landschap midden in het land. Het oude cultuurlandschap en het aangrenzende rivierengebied maken het plaatje compleet. Een zeer geliefde plek om te wonen, werken en recreëren.

Bij ons zijn de lijnen kort en is de sfeer informeel. Samen met inwoners, ondernemers, partners en bestuurders werken we met visie en ambitie aan actuele thema’s. Het werk neemt toe en op een aantal thema’s willen we sneller resultaat boeken. Daarom investeren we in onze organisatie. We zoeken nog meer bevlogen professionals. Jong of ouder, met veel ervaring of net afgestudeerd.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.