Géén sportgala Utrechtse Heuvelrug in 2022

Ook in 2021 zijn er vanwege de COVID19-situatie slechts een zeer beperkt aantal sport- competities geweest. Daardoor is er een te gering aantal kandidaten om een volwaardig Sportgala in 2022 voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug te kunnen organiseren. Ook de onzekerheid over de COVID19 overheidsmaatregelen maken het erg lastig om goede voorbereidingen voor een dergelijke evenement te treffen.

Daarom vervalt opnieuw het traditionele Sportgala Utrechtse Heuvelrug dat normaliter altijd in februari werd gehouden.

De werkgroep Sportprijzen denkt echter na over een vervangend evenement voor 2022 waardoor de sportactiviteiten en de sporters in de gemeente toch in de belangstelling blijven.

Sportwethouder Chantal Broekhuis hierover: “Erg spijtig, maar zeer begrijpelijk dat het sportgala ook volgend jaar niet doorgaat, maar fijn dat er wordt gekeken naar eventueel nieuwe opzet in welke vorm dan ook. Het gaat er tenslotte toch om om 
de sportinitiatieven en -prestaties in onze gemeente te blijven stimuleren en promoten en alle enthousiastelingen daarvoor bij elkaar te brengen.”
De verschillende sportprestaties uit de afgelopen jaren worden nauwgezet bijgehouden zodat bij een eventueel volgend sportgala of anderszins opzet deze nog gewoon zullen meetellen.

Werkgroep Sportprijzen