Voor onze inwoners zoeken we ondernemende professionals die inhoudelijk sterk zijn. Ben jij iemand die doortastend is en graag voortgang boekt?

Vanwege uitbreiding van taken hebben we ruimte voor twee extra

Jeugdconsulenten (28-36 uur)

Geloof jij ook dat coördinatie van zorg belangrijk is om goede hulp en ondersteuning te bieden aan inwoners? Luister je met respect naar mensen en neem je de tijd om door te vragen? Dan ben jij op je plek als jeugdconsulent bij de sociale dorpsteams Utrechtse Heuvelrug.

Wie zijn we?

We zijn een jonge organisatie in ontwikkeling – dat ontwikkelen doen we bovendien samen. 

Ons team van ruim 50 professionals is heel divers: jong en oud, man en vrouw en met verschillende achtergronden. Samen bieden we informatie, advies, ondersteuning, trainingen en basisjeugdhulp aan onze inwoners. Ook voeren we in de verschillende dorpen welzijnstaken uit en bieden we collectieve ondersteuning, We werken samen in verschillende dorpen, in bibliotheken, bij huisartsen en op scholen.

Wat ga je doen?

Je hoofdtaak is goede ondersteuning tijdig en nabij mogelijk maken voor jeugdigen en gezinnen  die dit nodig hebben. Meestal ga je op gesprek bij inwoners en onderzoek je samen wat er precies aan de hand is. Door een  brede uitvraag op de zorgen en krachten breng je de situatie zo compleet mogelijk in kaart. Je stelt samen met jeugdigen en ouders een plan op maat op en biedt ondersteuning. Indien nodig coördineer je de  zorg en zet je gespecialiseerde hulp in. Als jeugdconsulent heb je nadrukkelijk een rol als de veiligheid van kinderen in geding komt en werk je daarin nauw samen met Veilig Thuis en/of SAVE.

Wie ben je?

Je bent een professional met een lerend onderzoekende houding. Je kunt zelfstandig werken en weet ook op tijd hulp te vragen. Je kunt normaliseren, denkt in mogelijkheden en werkt 'empowerend'. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je hebt ervaring met risico-inschatting, kennis van relevante hulpverleningstheorie en methodieken.

Verder nog iets?

Ja zeker! We verwachten dat je relevant en minimaal HBO opgeleid en SKJ/BIG geregistreerd bent. Het is een pré als je kennis en ervaring hebt met wet- en regelgeving op het gebied van Jeugdhulp en PGB. Bij voorkeur heb je ervaring met het werken volgens één gezin, één plan, één regisseur, de Signs of Safety benadering of met het geven van de !jes training.   

Wat bieden wij?

We vragen wat van je, maar daar staat natuurlijk ook wat tegenover. Bij ons krijg je een prima salaris (schaal 9, cao Zorg en Welzijn), een individueel keuzebudget en mogelijkheden om je verder te professionaliseren via een loopbaanbudget. Daarnaast bieden we professionele én leuke collega’s die werken in integrale dorpsteams en expertiseteams (jeugdexpertiseteam, Wmo etc), werkbegeleiding en intervisie, de mogelijkheid om je SKJ-registratie bij te houden en een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging/vaste aanstelling.

Herken jij je in dit profiel?

Nieuwsgierig geworden, maar wil je eerst meer informatie? Marieus Mulder, teamleider, beantwoordt al je vragen via 06 30 62 05 70 of marieus.mulder@samenopdeheuvelrug.nl. Na 24 juli kun je contact opnemen met Robbert Graner, jeugdconsulent, via 06 22 99 97 54.

Overtuigd? Solliciteer dan direct via sollicitaties@samenopdeheuvelrug.nl. We kijken uit naar je motivatie en CV. Die zien we graag voor 20 augustus tegemoet. De eerste gesprekken staan gepland voor maandag 26 augustus 2019.