Wat is het?

De Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer van deur tot deur uitgevoerd door taxi’s of taxibusjes. Iedereen kan hiervan gebruik maken. Het is dus niet specifiek bedoeld voor mensen met een beperking. Maar wel gemakkelijk, omdat in de regiotaxi plaats is voor een rollator, rolstoel of scootmobiel.

Hoe werkt het?

Regiotaxi Eemland-Heuvelrug doet het regiotaxivervoer in onze gemeente. Een rit kan een uur van tevoren aangevraagd worden. Voor de ritten wordt een openbaar voervoertarief gerekend. Voor informatie kunt u contact opnemen met Regiotaxi Eemland-Heuvelrug (0900) 11 22 44 5 of www.rteh.nl.

Betalen

U kunt op verschillende manieren betalen. U kunt met contant geld betalen (het liefst gepast) en soms ook pinnen. Reist u vaker met de taxi? Als u een vervoerspas heeft dan kunt u de kosten ook maandelijks van uw rekening af laten schrijven via automatische incasso. Meer informatie over het gebruik van de automatische incasso leest u op www.rteh.nl.

Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor een Wmo-vervoerspas. Met een vervoerspas vanuit de Wmo kunt u – tot een maximaal aantal zones – met korting reizen. Hiervoor gelden wel voorwaarden, een deel van de kosten blijft u zelf betalen. Het Sociale Dorpsteam kan u meer informatie geven en met u bekijken of u in aanmerking komt voor een vervoerspas of dat er andere oplossingen mogelijk zijn.