Wat is het?

De +Bus wil voorkomen dat ouderen in een isolement terechtkomen. Dit gebeurt door het vrijwel dagelijks aanbieden van gezamenlijke dagtochtjes met een 9-persoonsbusje. Ouderen die minder mobiel zijn kunnen zo een gezellig dagje uit, met een chauffeur en begeleider. De +BUS is voor 55-plussers die er graag eens tussenuit willen.

Organisatie en uitvoering

De Stichting +BUS is een zelfstandige organisatie met ongeveer 40 enthousiaste vrijwilligers. De dagelijkse uitjes kunnen bestaan uit bezoekjes aan winkelcentra, musea of steden, rondvaarten of rondritten en andere bezienswaardigheden. De kosten van de uitstapjes variëren tussen ca. € 10 en € 40. Deelnemers worden thuis opgehaald en gebracht: dit is het grote voordeel van de +BUS. Ieder jaar nemen er ongeveer 1800 mensen uit de doelgroep deel aan de uitstapjes.

Vijf-euro-ritten

Voor mensen die de reguliere ritten moeilijk kunnen betalen, organiseren de vrijwilligers 1 x per maand een rit van € 5. Bij deze prijs zijn koffie/thee en een maaltijd inbegrepen. Deze ritten worden mogelijk gemaakt door sponsors van de +BUS. Voor deelname aan deze tochtjes gelden de volgende spelregels:

  • Leeftijd 55+
  • Woonachtig in de gemeente Utrechtse Heuvelrug (Overberg in overleg)
  • Kosten voor reguliere +BUS ritten zijn bezwaarlijk
  • Deelnemers mogen niet eerder hebben deelgenomen aan reguliere ritten van de +BUS
  • Deelnemers moeten zelfstandig in- en uit kunnen stappen en naar het toilet kunnen. (een rollator kan mee; voor mensen die slecht ter been zijn is een rolstoel in de bus aanwezig).

De bijdrage van € 5 wordt contant in de bus betaald. Inschrijven is mogelijk tot 1 week voor vertrek en 'vol is vol'.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vijf euroritten kunt u terecht  bij Marijke Walgemoed via 06 29 84 11 68 (niet na 18.00 uur). Op de website www.plusbusuh.nl kunt u terecht voor overige informatie.