Daar sta je dan – met je doos oud papier en je zak met PMD, en dan blijkt de verzamelcontainer te zijn weggehaald … Het overkwam een aantal inwoners van Maarn die gewend waren om PMD en papier naar de verzamelcontainers op het Buntplein te brengen.

De containers stonden al op de nominatie om verwijderd te worden. Oorspronkelijk stonden ze naast het oude pand van de Spar wat later de tijdelijke locatie voor de PLUS supermarkt werd. Een logische plek voor afvalcontainers. Toen de PLUS in het nieuwe pand aan de Raadshuislaan trok, zijn daar ook verzamelcontainers geplaatst. Daarmee verloren de containers op het Buntplein een belangrijk deel van hun nut: vrijwel iedereen in de buurt heeft immers de beschikking over een kliko voor PMD en voor papier, en tegenwoordig geldt dit ook voor bewoners van het buitengebied van Maarn. De containers op het Buntplein werden de laatste tijd vooral gebruikt voor bedrijfsafval – wat uiteraard niet de bedoeling is.

Het verwijderen van de containers is een weloverwogen beslissing. Maar het was zeker niet de bedoeling om dat onaangekondigd te doen! Door een samenloop van omstandigheden is dit niet goed gegaan, en was de aannemer al klaar met het weghalen voordat we omwonenden op de hoogte hadden gesteld van de plannen. Onze excuses voor de overlast die dit mogelijk veroorzaakt heeft.

Hebt u geen kliko voor papier en/of PMD, en wilt u er wel een hebben, meldt u dit dan via de website of neem contact op met de gemeente. Ook als u andere vragen of opmerkingen hebt kunt u bellen naar de gemeente, tel. (0343) 56 56 00.