Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, zo ondervinden we ook in onze gemeente. Daarom zijn we op zoek naar Junior Cyber Agents. Kinderen tussen 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken.

Wil jij alles leren over hacken, datalekken en veilig internetten? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Via HackShield word jij een Cyber Agent die online gevaar kan herkennen en voorkomen. Daardoor kun je ook je omgeving leren hoe ze online veilig kunnen blijven en als Cyber Agent onze gemeente Samen zorgen we voor een veilige online wereld.

Wat is HackShield?

HackShield is een game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Via deze game worden kinderen opgeleid tot Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar.

Veilig internetten wordt steeds belangrijker. Je kunt steeds meer met je smartphone of laptop regelen en doen. Super makkelijk, maar er zijn ook risico’s. Net zoals in een huis kan ook in een computer worden ingebroken. En net zoals je fiets gestolen kan worden, kan dat ook met je wachtwoord of je pincode gebeuren. Daarom moeten we leren niet alleen ons huis tegen inbraak te beschermen, maar ook zorgen voor de veiligheid online.

Misschien heb je nog geen last gehad van mensen met slechte bedoelingen. Ook in onze gemeente kunnen we last krijgen van internetcriminelen. Weet daarom waar je op moet letten als je online bent. Dat kan op een leuke manier met HackShield.

Door HackShield te spelen, leer je online gevaar herkennen en voorkomen. HackShield leidt je op tot Junior Cyber Agents. Daardoor kun je ook je ouders en je vrienden leren hoe ze online veilig kunnen blijven. 

Help jij ons om de online boeven te herkennen en uit te schakelen? Speel dan mee! Dat kan van 13 maart t/m 31 mei en de drie spelers uit onze gemeente met de meeste punten op 31 mei, ontvangen een bon voor de Mexx in Veenendaal. Ook worden zij feestelijk gehuldigd op 1 juli tijdens de Veiligheidsdag in Doorn.