GoedVolk brengt zwerfafval met Litterati-app in kaart – doet u mee?

Buiten Gewoon Heuvelrug Schoon
HOME  |  Actueel  |  GoedVolk brengt zwerfafval met Litterati-app in kaart – doet u mee?

GoedVolk brengt zwerfafval met Litterati-app in kaart – doet u mee?

711 stuks op 1 km gefotografeerd én opgeruimd

De werkgroep ‘Heuvelrug Plasticvrij’ van GoedVolk wil graag iets doen aan de oorzaken van zwerfafval.  Diverse vrijwillige zwerfafvalopruimers fotograferen en labelen daarom het zwerfafval dat zij oprapen met de app van “Litterati”. Dat is een organisatie die door het in beeld brengen van het probleem wereldwijd strijdt tegen zwerfafval. GoedVolk heeft in de Literati-app een Club Utrechtse Heuvelrug Plasticvrij aangemaakt. Zo wordt in kaart gebracht wat voor items er in onze gemeente zijn gevonden. Deze gegevens worden uiteindelijk ook bij de producenten van de verpakkingen onder de aandacht gebracht.

Zo is begin januari het zwerfafval langs de Amersfoortseweg tussen Doorn en Maarn aangepakt. Deze weg is in beheer van de provincie, ook wat betreft het opruimen van zwerfafval. Het viel hen echter op dat er nu erg veel lag. Over een stuk weg van slechts 1 kilometer (ingang Zonheuvel tot ecoduct) zijn 711(!) blikjes, flesjes en plastic verpakkingen opgeraapt. 60% van het zwerfafval blijkt te bestaan uit blikjes en flesjes.

GoedVolk nodigt u van harte uit ook zwerfafval te fotograferen en labelen met de Litterati-app. Hieronder kunt u daartoe een instructie downloaden.

te downloaden