GoedVolk Werkgroep Utrechtse Heuvelrug Plasticvrij

Buiten Gewoon Heuvelrug Schoon
HOME  |  GoedVolk Werkgroep Utrechtse Heuvelrug Plasticvrij

GoedVolk Werkgroep Utrechtse Heuvelrug Plasticvrij

GoedVolk is een initiatief van een groep inwoners van de Utrechtse Heuvelrug die een positieve bijdrage willen leveren aan de duurzaamheid van de regio Utrechtse Heuvelrug. Op 24 april is er een werkgroep Utrechtse Heuvelrug Plasticvrij opgericht. Deels richten zij zich op opruimen van zwerfafval en plastic in de openbare ruimte, deels op terugdringen van plastic ‘aan de bron’.

Op 11 september 2018 vond de startbijeenkomst van Utrechtse Heuvelrug Plasticvrij plaats. Verschillende medewerkers van Gemeente Utrechtse Heuvelrug waren ook vertegenwoordigd onder de deelnemers. Na een brainstorm over de mogelijkheden van een gezamenlijke aanpak werd als eerste stap de ‘Plastic Bucket Challenge Utrechtse Heuvelrug’ gelanceerd. Naast opruimen gaat ’t ook om bewustwording vergroten en kennis over het afval te vergaren door het in kaart te brengen met een behulp van een app.

De startbijeenkomst en de lancering van de Challenge haalden het lokale nieuws: https://nieuwsbladdekaap.nl/zakelijk/goedvolk-lanceert-plastic-bucket-challenge-489935