Contactgroep voor mantelzorgers 

Er is een contactgroep voor mantelzorgers van mensen met dementie. De begeleiding en organisatie ligt bij Humanitas. Informatie over de groep(en) en locatie(s) staat op de website van Humanitas.

Ontmoetingscentrum dementie

Een laagdrempelig ontmoetingscentrum in locaties waar je buurtbewoners ontmoet en meedoet met de activiteiten. Amerongen, Doorn en Driebergen hebben een ontmoetingscentrum voor mensen met lichte tot zwaardere vormen van dementie. Geheugentraining en sportieve activiteiten zijn een belangrijk onderdeel van het programma. Zo kan de persoon met dementie zijn vaardigheden langer op peil houden. Mensen met dementie kunnen zo langer thuis blijven wonen. Er is een ‘open sfeer’ en het programma heeft een vrij karakter.                   

Alzheimer Café

Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Voelt u zich welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Er is altijd een Alzheimer Café bij u in de buurt.