Begraafplaats Driebergen-Rijsenburg

De nieuwe begraafplaats in Driebergen-Rijsenburg is in 1930 aangelegd in het bos. Achter de monumentale entree staat de aula. De begraafplaats zelf is grotendeels symmetrisch opgezet met afwisselend rechte vakken met gazons, lange zichtassen en slingerende bospaden. De begraafplaats is open van zonsopgang tot zonsondergang.

Wij geven op de nieuwe algemene begraafplaats in Driebergen-Rijsenburg nieuwe graven uit. Er is een keuze tussen particuliere graven of algemene graven.

Aula

De aula is voor herdenkings- en afscheidsbijeenkomsten en heeft ruimte voor maximaal 100 personen. En is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School naar ontwerp van gemeentearchitect H.E. van Amerongen. De aula wordt beheerd door Uitvaartverzorging De Algemene.

Asbestemmingen

Asbussen en urnen kunnen worden bijgezet in een particulier graf of in de urnenmuur of urnenzuil. Ook is er op deze begraafplaats een veld voor het uitstrooien van as.

Bijzondere graven

Op de begraafplaats zijn tien oorlogsgraven. Zes daarvan zijn van militairen die sneuvelden in 1940. De andere zijn graven van verzetsstrijders. Ook is er het graf uit 1959 te vinden van de Nederlands-Friese schrijver D. Th. Jaarsma.