Met Burgernet werken inwoners, gemeente en politie samen in zoekacties naar een verdachte, een voertuig of een vermist persoon. U kunt zich aanmelden als Burgernetdeelnemer.

Hoe werkt het?

Deelnemers ontvangen een sms-bericht of een ingesproken mededeling over een gezocht persoon of voertuig op hun vaste of mobiele telefoon. Ziet of hoort u iets dat overeenkomt met het signalement, dan belt u direct naar een gratis telefoonnummer van de politie. Zo kan de politie nauwkeuriger en sneller zoeken. Na afloop van de zoekactie krijgen alle deelnemers bericht over het resultaat.

Meer informatie en aanmelden

Voor aanmelden en meer informatie kijkt u op burgernet.nl(externe link)

Burgernet in onze gemeente

In de Utrechtse Heuvelrug zijn er al 5.900 deelnemers van Burgernet. Met elkaar kijken zij uit in hun buurt bij een vermissing of een verdachte situatie.

Vermiste personen worden vaak snel teruggevonden doordat Burgernet wordt ingezet. Vaak tijdens dagelijkse bezigheden zoals een boodschap doen of de hond uitlaten of onderweg naar het werk. Ook zijn er al een paar voorbeelden van geslaagde burgernetacties waarbij één of meerdere  inbrekers zijn aangehouden.