Kleding, gordijnen, linnengoed, dekens, schoenen, riemen, hoeden en knuffels mogen in de textielbak. Ook als het kapot of versleten is. Het moet wel schoon en droog zijn. 

Welk textiel mag niet in de kledingbak?

  • Kussens
  • Dekbedden
  • Vloerbedekking.

Waar kan het heen?

De Biga Groep gaat twee keer per jaar langs alle dorpen om textiel aan huis op te halen. Er wordt alleen binnen de bebouwde kom ingezameld.

Een week van tevoren ontvangt u een zak die u op de inzameldag aan de weg kunt zetten.

De inzameldagen voor uw adres staan in de app AfvalWijzer en op www.mijnafvalwijzer.nl(externe link). De huis-aan-huis-inzameling wordt ook aangekondigd in het Gemeentenieuws en op deze website. 

Verzamelcontainer

U kunt uw textiel ook naar de verzamelcontainers brengen. In de app AfvalWijzer, op www.mijnafvalwijzer.nl(externe link) en in het document onderaan deze pagina staat de locatie van de textielcontainer.

Wat gebeurt ermee?

Sorteercentra scheiden het textiel op bruikbaar en niet bruikbaar. Goede kleding wordt hergebruikt. De rest wordt vervezeld en verwerkt tot nieuwe producten, zoals kofferriemen, isolatiemateriaal en vulling voor matrassen. Er kan ook garen van gesponnen worden waarvan weer nieuwe kleding gemaakt wordt.

Aanvullende informatie

Kom langs bij het Repair Café

In onze gemeente zijn maar liefst vijf Repair Cafés. In Amerongen(externe link), Doorn(externe link), Driebergen(externe link), Leersum(externe link) en in Maarn/Maarsbergen(externe link). Weggooien hoeft dus niet meer. Knoop van de broek? Rits stuk? Bij een Repair Café zitten vrijwilligers klaar om samen met u het probleem op te lossen.