Als lid van de commissie bezwaarschriften bereid je de hoorzitting nauwkeurig voor aan de hand van de ingediende stukken. Tijdens de hoorzitting heb je een actieve rol. Je weet hoe je de informele aanpak, waarbij aandacht is voor effectieve communicatie, moet toepassen en kan op een vragende wijze helder krijgen wat partijen echt verdeeld houdt. Wanneer de situatie zich ervoor leent, stuur je met de commissie aan op een pragmatische oplossing. Dit wordt in ieder geval altijd beoordeeld. Uiteindelijk kom je met de voorzitter en andere commissieleden tot een onafhankelijk advies op het bezwaarschrift.

  • Locatie: Doorn
  • Uur: 1 à 2 avonden per maand 
  • Niveau: wo

Solliciteer direct

Dit ga je doen

De gemeente Utrechtse Utrechtse Heuvelrug heeft een onafhankelijke commissie bezwaarschriften die de bestuursorganen adviseert over ingediende bezwaarschriften. De commissie adviseert over bezwaarschriften op verschillende rechtsbieden zoals omgevingsrecht, handhaving, openbare orde, maatschappelijke ondersteuning, jeugdhulp en Wet open overheid. De commissie adviseert niet over bezwaarschriften op het gebied van gemeentelijke belastingen, de participatiewet en personeelsaangelegenheden.

De stukken voor de hoorzitting worden digitaal aangeboden. Van de voorzitter en de leden wordt verwacht dat zij over een eigen device beschikken.

Gemiddeld twee keer per maand is op maandagavond vanaf 19.00 uur de hoorzitting van de commissie bezwaarschriften. De verwachting is dat er nog een extra zitting per maand nodig is. De commissie bestaat tijdens de hoorzitting uit een voorzitter en twee leden, in wisselende samenstelling. De commissie wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris.

Dit bieden wij

De vergoeding bedraagt € 195 bruto per maand per bijgewoonde hoorzitting. Daarnaast wordt een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer geboden. Je wordt benoemd voor een periode van vier jaar met de mogelijkheid van herbenoeming.

Dit ben jij

•    Je beschikt over een afgeronde wo-opleiding rechten 
•    Je hebt academisch werk- en denkniveau op bestuursrechtelijk terrein
•    Je beschikt over actuele kennis van het bestuursrecht in het algemeen en/of van specifieke rechtsgebieden die zich afspelen binnen de gemeente
•    Je hebt kennis over hoe politieke bestuurlijke organisaties werken 
•    Je bent sociaal en communicatief vaardig
•    Je hebt ervaring in het toepassen van de informele aanpak/mediation vaardigheden

PS: In deze functie maak je geen deel uit van of ben je niet werkzaam onder verantwoordelijkheid van een bestuursorgaan van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Dit zijn wij

Utrechtse Heuvelrug is een groene en mooie gemeente met circa 50.000 inwoners in zeven karakteristieke dorpen in een bosrijk landschap midden in het land. Het oude cultuurlandschap en het aangrenzende rivierengebied maken het plaatje compleet. Een zeer geliefde plek om te wonen, werken en recreëren. 

Bij ons zijn de lijnen kort en is de sfeer informeel. Samen met inwoners, ondernemers, partners en bestuurders werken we met visie en ambitie aan actuele thema’s. Het werk neemt toe en op een aantal thema’s willen we sneller resultaat boeken. Daarom investeren we in onze organisatie. We zoeken nog meer bevlogen professionals. Jong of ouder, met veel ervaring of net afgestudeerd.  

Solliciteren

Ben je enthousiast en wil je een mooie maatschappelijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze gemeente? Klik dan op de knop: Solliciteer direct!

Voor vragen, neem contact op met onze recruiter Carlijn Mutgeert via 06 55 90 67 79 of carlijn.mutgeert@heuvelrug.nl.

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je terecht bij Marcel Haurissa, teamleider Juridische zaken, Openbare Orde & Veiligheid en Inkoop via 06 28 23 58 19.

Bij indiensttreding wordt om een ‘Verklaring omtrent gedrag’ gevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.