Het kabinet wil gezamenlijk stil staan bij de gevolgen van de coronacrisis, en trapt op 6 oktober een periode af waarin we als Nederlanders 'aandacht voor elkaar' hebben. Ook gemeente Utrechtse Heuvelrug doet mee: in november plant burgemeester Frits Naafs een boom in het Herinneringsbos. Ook wordt dit najaar gewerkt aan een vervolg van het magazine Mensen maken de Heuvelrug. Inwoners wordt gevraagd om verhalen in te zenden.

In 2018 verscheen het magazine Mensen maken de Heuvelrug. Hiervoor konden inwoners zelf verhalen inzenden. Over hun dorp, omgeving, interesses of familiegeschiedenis; niets was te gek zolang het maar met gemeente Utrechtse Heuvelrug te maken had. Dat leverde een divers blad op en een doorkijkje van de gemeenschap. Nu komt er een vervolg.

Burgemeester Frits Naafs: ,,Het leuke aan een diverse gemeente met zoveel verschillende dorpen, is dat er ontzettend veel verhalen te vertellen zijn. Nu we elkaar weer minder op straat, bij de vereniging of bij elkaar thuis zien, is het extra goed om die verhalen te blijven delen.’’ 

Misschien heeft u iets bijzonders meegemaakt in deze coronatijd, stond een vriend(in) altijd voor u klaar in geval van nood, hielp iemand uw bedrijf uit de brand of bent u een fantastische samenwerking aan gegaan met een andere inwoner. Of heeft u tijdens de lockdown de mogelijkheid gehad om nog veel meer moois te ontdekken in onze omgeving en wilt u mede-inwoners tips geven.

Vanaf vandaag zijn verhalen voor het magazine Mensen maken de Heuvelrug weer van harte welkom. In december wordt alles verzameld, met een nieuw (online) magazine als resultaat. Kijk hieronder voor de richtlijnen voor deelname.

Richtlijnen

 • U stuurt uw inzending via dit online formulier.
 • Max. 500 woorden.
 • Stuur uw tekst als Word-bestand en eventuele afbeeldingen als losse bijlagen (.jpg of .png formaat)
 • Uw inzending wordt geredigeerd en vormgegeven. We laten inzendingen zoveel mogelijk intact, maar er kan redactie noodzakelijk zijn.
 • Deadline voor inzendingen: 1 december 2020.

Stuur uw inzending

Planning

 1. Momenteel bezig: Inzendingen -

  U kunt uw bijdrage aanleveren tot 1 december 2020

 2. Nog te doen: Redactie

  De inzendingen worden verzameld, geredigeerd en vormgegeven.

 3. Nog te doen: Publicatie Mensen maken de Heuvelrug

  Publicatiedatum n.t.b.

Download de eerste editie van het magazine uit 2018

De eerste editie is alleen nog op wat lagere resolutie te downloaden. Onze excuses als het wat lastiger te lezen is. De nieuwe editie wordt uiteraard op hogere resolutie beschikbaar gemaakt.