In de zomer wordt veel buiten gerecreëerd. Dit jaar meer dan ooit. Helaas zijn er plekken in onze gemeente waar vaak afval blijft liggen, zoals verpakkingen van eten en drinken. Dat is zeer ongewenst voor mens, dier en omgeving. Veroorzaken van zwerfafval is niet toegestaan en kan worden beboet door politie of een handhaver van de gemeente.

Samen tegen zwerfafval – Melden heeft zin

Komt u ‘recreatieve consumenten’ in de openbare ruimte tegen en vermoedt u dat zij afval laten liggen? Vraag eerst vriendelijk of zij hun afval in een afvalbak doen of het mee naar huis nemen. Spreekt u de anderen liever niet aan, dan kunt u een melding doen bij onze Boa’s (handhavers). Zij kunnen dan gericht surveilleren. Mail naar: boa@heuvelrug.nl of bel: (0343) 56 56 40.

Meldingen zonder urgentie (bijvoorbeeld om rommel te laten weghalen) kunt u doorgeven via: www.heuvelrug.nl/melden.

Andere vragen over zwerfafval kunt u mailen aan: zwerfafval@heuvelrug.nl.

Schone omgeving bevordert goed gedrag

‘Schoon trekt schoon aan’. In een schone omgeving gooien mensen minder snel iets op straat, in een al vieze omgeving juist andersom. Wilt u helpen onze leefomgeving vrij te houden van zwerfafval? Word lid van het ‘Prikkersgilde’. U ruimt dan regelmatig zwerfafval op in uw eigen omgeving. Van de gemeente ontvangt u een afvalgrijper en veiligheidshesje. Op een digitale kaart is zichtbaar waar het Prikkersgilde allemaal actief is. U leest er meer over op en kunt zich aanmelden via: www.heuvelrug.nl/zwerfafval.