Op veel plekken in onze gemeente blijft vaak afval liggen. Bijvoorbeeld de verpakkingen van eten en drinken. Dat is slecht voor mens, dier en omgeving. Afval laten slingeren is niet toegestaan. De politie en handhavers van de gemeente mogen u een boete geven.

Samen tegen zwerfafval – Melden heeft zin

Komt u 'recreatieve consumenten' in de openbare ruimte tegen en vermoedt u dat zij afval hebben laten liggen? Vraag eerst vriendelijk of zij hun afval in een afvalbak doen of het mee naar huis nemen. Spreekt u de anderen liever niet aan, dan kunt u een melding doen bij onze (handhavers). Zij kunnen dan gericht surveilleren. Mail naar: boa@heuvelrug.nl of bel: (0343) 56 56 40.

Meldingen zonder urgentie (bijvoorbeeld om rommel te laten weghalen) kunt u doorgeven via: www.heuvelrug.nl/melden.

Andere vragen over zwerfafval kunt u mailen aan: zwerfafval@heuvelrug.nl.

Een schone omgeving bevordert goed gedrag

In een schone omgeving gooien mensen minder snel iets op straat. In een al vieze omgeving juist andersom. Wilt u helpen onze leefomgeving vrij te houden van zwerfafval? Word dan lid van het Prikkersgilde. U ruimt dan regelmatig zwerfafval op in uw eigen omgeving. Wij zorgen voor een afvalgrijper en veiligheidshesje. Op een online kaart kunt u zien waar het Prikkersgilde allemaal actief is. U leest er meer over op: www.heuvelrug.nl/zwerfafval.