Logo Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Oekraïne

Het is oorlog in Oekraïne. Dat houdt ook de inwoners van Utrechtse Heuvelrug bezig. Op deze pagina informeren wij u over wat in onze gemeente gebeurt en waar u terecht kunt met vragen.

Informatie Rijksoverheid

Opvang vluchtelingen(externe link)

Mailadres gemeente

Voor vragen over de situatie in de Oekraïne en op welke manier u in onze gemeente hulp kunt bieden mailt u naar: oekraine@heuvelrug.nl.

Ruimte voor Oekraïense vluchtelingen?

Wij registreren opvangmogelijkheden maar bemiddelen niet actief. Het is voor ons belangrijk om in te schatten wat er later aan bijvoorbeeld onderwijs of zorg nodig is. Uw particuliere opvangmogelijkheid aanmelden.

De coördinatie van opvang door inwoners is landelijk geregeld via Refugee Help(externe link) en Take Care BNB(externe link). Neem dus ook contact op met deze organisaties zodat zij vluchtelingen kunnen koppelen aan opvangadressen.

Oekraïense vluchtelingen in huis?

Het is voor ons belangrijk om te weten hoeveel mensen via particulieren onderdak hebben. Zo kunnen wij inschatten wat er nodig is. Bijvoorbeeld aan onderwijs of zorg. Geeft u onderdak aan mensen uit Oekraïne? Vul dan het registratieformulier in.

Wij nemen daarna contact met u op voor registratie in de Basisregistratie Personen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan het even duren voordat iedereen is geregistreerd.

Ik wil helpen

Ga naar veelgestelde vragen en antwoorden

Wilt u iets doen voor (Oekraïense) vluchtelingen? NLvoorelkaar.nl(externe link) is een platform met een speciale pagina voor Oekraïnehulp in onze gemeente. Daar staan alle openstaande inzamelingsacties en hulpvragen uit onze buurt, van taalmaatje tot gastvrouw. U kunt zich ook aanmelden als vrijwilliger.

Ik vang een of meer vluchtelingen op

Ga naar veelgestelde vragen en antwoorden

RefugeeHelp(externe link) is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten.