Oekraïne

Het is oorlog in Oekraïne. Dat houdt ook de inwoners van Utrechtse Heuvelrug bezig. Op deze pagina informeren wij u over wat in onze gemeente gebeurt en waar u terecht kunt met vragen.

Regionaal KCC 

Het KlantContactCentrum (KCC) van de Veiligheidsregio is dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur open voor vragen van inwoners en ondernemers over de opvang van vluchtelingen, bel 088 878 4460, of mail naar vru-info-oekraine@vru.nl

oekraine@heuvelrug.nl

Voor vragen over de situatie in de Oekraïne en op welke manier u in onze gemeente hulp kunt bieden mailt u naar: oekraine@heuvelrug.nl.

Ik wil helpen

Ga naar veelgestelde vragen en antwoorden

U wilt iets doen voor (Oekraïense) vluchtelingen? Kijk op NLvoorelkaar.nl. Op dit platform is een speciale pagina ingericht voor Oekraïnehulp in onze gemeente. Daar kunt u alle openstaande inzamelingsacties en hulpvragen van vluchtelingen uit onze buurt terugvinden. Dat kan van alles zijn, van taalmaatje tot gastvrouw. U kunt zichzelf ook aanbieden als vrijwilliger.

Ik vang een of meer vluchtelingen op

Ga naar veelgestelde vragen en antwoorden

RefugeeHelp is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten.

Ruimte voor Oekraïnse vluchtelingen?

Wij registreren uw opvangmogelijkheden, maar bemiddelen daar niet actief in. Het is voor ons belangrijk om in te schatten wat er later aan bijvoorbeeld onderwijs of zorg nodig is. Meld uw particuliere opvangmogelijkheid aan.

Landelijk is de coördinatie van opvang door inwoners geregeld via Refugee Help en Take Care BNB. Neem dus ook contact op met deze organisaties zodat zij vluchtelingen kunnen koppelen aan opvangadressen.

Oekraïense vluchtelingen in huis?

Het is voor ons belangrijk om te weten hoeveel mensen via particulieren onderdak hebben. Zo kunnen wij inschatten wat er nodig is. Bijvoorbeeld aan onderwijs of zorg. Geeft u onderdak aan mensen uit Oekraïne? Vul dan het registratieformulier in.

Burgerzaken neemt dan contact met u op voor een afspraak voor registratie in de Basisregistratie Personen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan het even duren voordat iedereen is geregistreerd.