Ook als u minder goed ter been bent kunt u volop genieten. De toegankelijke wandelrouters hebben wandelpaden, speciaal voor mindervaliden. Comfortabele, vlakke en verharde routes met onderweg genoeg rustpunten. Ook fijn voor wandelaars met kleine kinderen en kinderwagens.

(foto Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug)
wandelen met rolstoel in bos

Natuur zonder Drempels Route Leersumse Veld

De Natuur zonder Drempels Route gaat door natuurgebied het Leersumse Veld: stuifzand, vennen, heide en loslopende Piëmontese runderen. De route is circa 3,5 kilometer lang.

Vertrekpunt: Staatsbosbeheer Informatiecentrum De Veldschuur, Maarsbergseweg 18a Leersum. Er is een invalidenparkeerplaats. Meer informatie(externe link)

Buitenplaatsen Driebergseweg, Zeist

Langs de Driebergseweg in Zeist liggen diverse buitenplaatsen. Aangelegd rond 1850 en onderdeel van de Stichtse Lustwarande. De landhuizen staan in prachtig aangelegde parken in de landschapsstijl. Parkbossen, slingerende paden en vijverpartijen wisselen elkaar af. De wandelpaden en bankjes maken de buitenplaatsen tot een heerlijke plek. De meeste paden zijn met een rolstoel of kinderwagen goed bereikbaar. Meer informatie(externe link)

Kaapse Bossen, Doorn (1,8 km.)

Deze route start bij Chalet Helenaheuvel, Sint Helenalaan 2, 3941 EH Doorn. De route is verhard en gemarkeerd met een rolstoelsymbool. U kunt parkeren bij restaurant Chalet Helenaheuvel. Meer informatie(externe link)

Landgoed Broekhuizen, Leersum (2,6 km.)

Deze route start bij de parkeerplaats met infopaneel aan de Broekhuizerlaan. Ook voor blinden en slechtzienden is dit een geschikte route. Meer informatie(externe link)

Meervalide belevenisroute ‘Scoot & Go' Leersumse Veld

De tocht van 10 kilometer is in Nederland uniek in zijn soort. De route gaat over onverharde bos- en heidepaden in een prachtig natuurgebied. De scootmobiel kan gratis worden geleend bij de receptie van Molecaten Park Landgoed Ginkelduin in Leersum. Zo is het mooie en afwisselende landschap van de Utrechtse Heuvelrug ook bereikbaar voor mensen die tijdelijk of permanent slecht ter been zijn.

Meer routes in het Nationaal Park

Buiten onze gemeente en in de omgeving van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zijn er meer routes: Natuurzonderdrempels.nl(externe link) of op Opdeheuvelrug.nl(externe link)