Een chronische ziekte of ouderdom zorgt soms voor veel medisch huishoudelijk afval. Een kliko van 140 liter is dan vaak niet genoeg. Huishoudens met veel medisch afval kunnen zonder extra kosten een kliko met een inhoud van 240 liter aanvragen.

Wat is medisch huishoudelijk afval?

Met medisch huishoudelijk afval bedoelen wij stomamateriaal, incontinentiemateriaal en dialysemateriaal, enzovoort. Medicijnen en naalden levert u in bij uw apotheek.

Eerste aanvraag

Vul het online aanvraagformulier in. Of gebruik het pdf-formulier onderaan de pagina.

Voeg een van de onderstaande bewijsstukken toe:

  • recente factuur van de apotheek op adres of
  • recente pakbon van het gebruikte materiaal op adres

Na ontvangst van de aanvraag nemen wij contact op met de aanvrager. 

Vervolgaanvraag

De uitzonderingsregel is geldig tot het eind van het kalenderjaar. Om ook in het volgende kalenderjaar in aanmerking te komen voor de regeling vragen wij u jaarlijks naar een nieuw bewijsstuk. Hebben wij geen bewijsstuk ontvangen? Dan betaalt u weer het normale tarief voor een grote kliko voor restafval (240 liter).

Is de uitzonderingsregel niet meer nodig? Geef dat dan telefonisch of per e-mail aan ons door: (0343) 56 56 00 of mdpostbusafval@heuvelrug.nl.

Uw gegevens

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. De contactgegevens gebruiken wij om afspraken te kunnen maken voor het omruilen van de kliko en om ieder jaar de aanvraag te actualiseren. De adressen waar gebruik gemaakt wordt van de regeling slaan we samen met de bewijsstukken op in een beveiligde omgeving. Is de wettelijke bewaarplicht verlopen? Dan worden de gegevens vernietigd.