Vrijwilligers maken het verschil. Ze doen onbetaald werk. Voor iemand anders of voor de samenleving. Ook in onze gemeente zijn veel vrijwilligers actief.

Vacaturebank

Wilt u iets doen voor iemand in uw omgeving? Kijk dan eens op de website HeuvelrugDoet. Daar staat altijd wel een aantal leuke vacatures vanuit verschillende organisaties en voor allerlei werkzaamheden.

Vergoeding

Organisaties mogen zelf beslissen of zij de vrijwilliger een onkosten- en/of reiskostenvergoeding geven. Vrijwilligersorganisaties kunnen deze kosten op twee manieren vergoeden: op basis van gemaakte en aangetoonde kosten of een vast bedrag voor kosten die niet aangetoond hoeven te worden: een forfaitaire vergoeding.

Zelf een initiatief opzetten?

Wilt u iets betekenen voor anderen in uw omgeving? Ziet u kans om een mooi initiatief te ontwikkelen? De sociaal makelaars van de Sociale Dorpsteams hebben ervaring in het ondersteunen van bewonersinitiatieven en adviseren over fondsenwerving, verzekeringen, enzovoort.

Vrijwilligerswerk en een uitkering

Als u een uitkering heeft, mag u vrijwilligerswerk doen. Er zijn wel voorwaarden. Vraag dit na bij de instantie waarvan u uw uitkering ontvangt. U kunt hierover ook meer lezen op de website van de Rijksoverheid.