Er is ook een online nieuwsbrief Valwind Leersum en omgeving. De nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen. Als u zich abonneert op de nieuwsbrief dan ontvangt u automatisch de volgende nieuwsbrieven in de mailbox.

De eerste boom is geplant in Leersum

De burgemeesters Gilbert Isabelle van de gemeente Houten en Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben in Leersum de eerste boom (een beuk) geplant na de valwind van 18 juni. Dit gebeurde in bijzijn van de klassen 5 en 6 van CBS De Schakel. De gemeente Houten was de eerste gemeente die bomen doneerde aan de gemeente Utrechtse Heuvelrug na een oproep tot boomdoneren deze zomer.
De gemeente werkt aan een herstelplan voor het buitengebied in Leersum e.o.

Voetballend en hockeyend bomen scoren voor de Utrechtse Heuvelrug

Op boomfeestdag hebben kinderen samen met de commissaris van de Koning Hans Oosters een cheque overhandigd aan Elisabeth van Oostrum van de stichting Bomen voor Leersum.

Dit gebeurde bij HDS die gastheer was. Een aantal weken geleden heeft Michel Kriatkow van Goal41 een sponsoractie opgezet om kinderen bij sportverenigingen te laten scoren voor bomen.

De opbrengst is bedoeld voor het planten van bomen na de valwind in Leersum, Maarsbergen en Valkenheide.

Ruime belangstelling op informatiemarkt Leersum e.o.

Zaterdag 2 oktober organiseerde de gemeente een informatiemarkt bij de Johanneskerk in Leersum naar aanleiding van de valwind. Inwoners konden in gesprek met elkaar, de gemeente, Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap, Valkenheide/Pluryn, Zuylestein en Stichting Bomen voor Leersum. De markt verliep in een goede sfeer. Er werden veel ideeën uitgewisseld voor het herstel.

Al met al een mooie start van de participatie die de gemeente samen met de inwoners en betrokken organisaties wil oppakken. Wie op de hoogte wil blijven over het herstel na de valwind kan zich abonneren op de nieuwsbrief Leersum en omgeving na de valwind.