Wat is het?

Harde plastic voorwerpen die geen verpakking zijn worden apart ingezameld bij de milieustraat op de Velperengh en Remmerden. Plastic kratten, kledinghangers, afvoerbuizen, lamellen, enzovoorts mogen, mits ze niet al te vervuild zijn, in de container. Producten van polyester (bijvoorbeeld badkuipen) mogen niet in de container.

Wat gebeurt er mee?

De verwerker scheidt de ingezamelde voorwerpen. Het PVC wordt weer als PVC toegepast, bijvoorbeeld als tussenlaag in raamkozijnen. Van een tuinstoel kan een nieuwe tuinstoel worden gemaakt. Zo zijn er nog veel meer toepassingen.

Meer weten? Kijk dan op www.doemeermetafval.nl.

Extra informatie

Met elke kilo hard plastic die op deze manier wordt ingezameld voorkomen we de uitstoot van 1,06 kg  CO2 door verbranding. Bovendien wordt kostbare grondstof niet vernietigd en hoeft het niet opnieuw gewonnen te worden. En het is ook goed voor onze portemonnee. De prijs voor het afvoeren en verwerken van hard plastic is lager dan voor restafval. Kortom, alle reden om harde plastic voorwerpen apart te houden en naar de milieustraat te brengen.