Elektrisch autorijden, openbare laadpaal aanvragen

Elektrische auto’s zijn schoon, stil en helpen bij onze doelen voor een duurzame en klimaatneutrale gemeente. Steeds meer inwoners rijden elektrisch. Niet iedereen heeft een eigen oprit met plek voor een laadpaal. Daarom plaatsen we openbare laadpalen. We verspreiden ze over de gemeente. Zo kan iedereen de elektrische auto opladen.

Waar staan laadpalen en waar kunnen ze nog komen?

Op de kaart staan alle laadpalen (blauwe logo’s). Ook ziet u waar we binnenkort laadpalen plaatsen (groene en gele logo’s). Naar de kaart met openbare laadpalen

Er is geen openbaar oplaadpunt in mijn buurt. Kan ik deze aanvragen?

Een openbaar oplaadpunt aanvragen kan onder deze voorwaarden:

  • U heeft een kentekenbewijs of leasecontract van een elektrische auto of u krijgt dit binnen 3 maanden. Dat laat u zien met een koopovereenkomst of de verklaring van de leasemaatschappij
  • De auto kan minimaal 45 km volledig elektrisch rijden
  • U bent als inwoner van onze gemeente ingeschreven of u werkt in onze gemeente (dat laat u zien met een arbeidsovereenkomst)
  • U heeft geen parkeergelegenheid op eigen terrein (inclusief bij het wooncomplex horende parkeergarages, parkeerkelders of parkeerplaatsen)

Voldoet u aan de voorwaarden? Vraag dan een laadpaal aan via https://laadpaal.mrae.nl/. Wij beoordelen uw aanvraag met de beleidsregels laadinfrastructuur elektrische voertuigen. U krijgt binnen enkele weken bericht. 

Kabelgoottegels aanvragen

Inwoners, ondernemers en organisaties kunnen kabelgoottegels aanvragen. Er zijn wel een paar voorwaarden:

  • U heeft een elektrisch voertuig met een minimaal volledig elektrisch rijbereik van 45 kilometer. Of u bent van plan om deze binnenkort te kopen
  • U bent eigenaar of huurder van een woning in onze gemeente
  • U heeft geen oprit of parkeergelegenheid op uw eigen terrein
  • Er is in de directe omgeving van uw woning een openbare parkeerplaats die u met kabelgoottegels op een veilige manier met uw perceel kunt verbinden
  • U bent akkoord met de gebruikersovereenkomst kabelgoottegels

 Kabelgoottegels aanvragen

Hoe lang duurt het plaatsen van een laadpaal?

Bij het plaatsen zijn meer partijen betrokken. Houd rekening met meerdere maanden tussen de aanvraag en plaatsen. Het aanvragen van een laadpaal is gratis maar het gebruiken van de laadpaal niet.

Storing van de laadpaal

Total beheert en onderhoudt de laadpalen. Het storingsnummer van Total is (030) 41 00 887. Op de laadpaal staat een serienummer. Dat moet u doorgeven.