Comfortabel en energiezuinig wonen? Een energieambassadeur helpt u op weg. Een energieambassadeur is een enthousiaste vrijwilliger die buurt en straatgenoten stimuleert en ondersteunt met energie besparen in de woning. Zo maakt u de juiste keuzes voor een energiezuinig huishouden.

Een energiezuinig huishouden

Goed beheer, isolatie en energieopwekking hebben veel voordelen. Uw huis wordt comfortabeler, u heeft minder last van vocht (en schimmel) en de verwarmingsapparatuur gaat langer mee. Ook heeft het financiële voordelen Bij sommige maatregelen kunt u 25% per jaar besparen. Vraag de energiescan aan.

Wat doet een energieambassadeur?

Een energieambassadeur maakt een grondige opname van een woning en geeft u kundig advies. Daarvoor heeft hij/zij een training gedaan die bestaat uit theorie en praktijk. Het gaat vooral over gedragsmaatregelen die u kunt nemen in uw woning op het gebied van energie. Zij brengen eigenaren van gelijksoortige huizen bij elkaar om samen te werken voor energiebesparing. Dit heeft veel praktische voordelen. Bovendien kan een collectieve investering door bewoners in dezelfde straat, vaak met hoge korting.

  • Advies op maat bij u thuis
  • Informatieavonden: eigenaren van gelijksoortige huizen krijgen een toelichting op de woning en vergelijken de verbruikscijfers
  • Warmtefoto’s om eventuele warmtelekken op te sporen. Dit kan alleen in de winter

Interesse om ambassadeur te worden?

In onze gemeente zijn ruim tien energieambassadeurs actief. Iedereen heeft hun eigen expertise zoals ervaring met het verduurzamen van hun eigen huis. Zij werken op vrijwillige basis, ondersteund door onze lokale energiecoöperatie Heuvelrug Energie. Vindt u energiebesparing en duurzaamheid belangrijk en ziet u kansen in uw buurt? Meld u dan aan als Energieambassadeur! Heeft u vragen of wilt u een Energieambassadeur worden? Neem dan contact op via: energieambassadeurs@heuvelrugenergie.nl
 

Wat kost het?

Er zijn geen kosten verbonden aan het bezoek van de energieambassadeur.