Herbruikbare goederen of kringloopgoederen zijn alle soorten huishoudelijke spullen die nog in goede staat zijn. Ze moeten schoon zijn en er mogen geen duidelijke slijtplekken, scheuren of beschadigingen zijn. Ook mogen er geen delen ontbreken. Kringloopmedewerkers mogen spullen weigeren die naar hun mening niet 'kringloopwaardig' zijn.

Waar kan het heen?

Herbruikbare goederen kunt u zelf naar een kringloopwinkel brengen of op afspraak gratis laten ophalen door Kringloop Zeist(externe link). U kunt herbruikbare goederen ook inleveren bij de Milieustraat. In Maarn staat op elke derde woensdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur de Kringloopbus bij Dagcentrum De Regenboog, Trompplein 2. Ook daar kunt u herbruikbare spullen brengen

Wat gebeurt ermee?

Alle goederen gaan naar de centrale verwerkingshal in Zeist waar ze gesorteerd en als dat nodig is, opgeknapt worden. Vervolgens worden ze in een van de winkels verkocht, doorgegeven of weggegeven. Zo krijgen deze spullen een tweede of zelfs derde leven. Dankzij de inzet van mensen die soms jarenlang aan de kant hebben gestaan.

Bel voor meer informatie naar 085 48 52 409.

Repair Café

In onze gemeente zijn maar liefst vijf Repair Cafés. In Amerongen, Doorn(externe link), Driebergen(externe link), Leersum(externe link) en in Maarn/Maarsbergen(externe link). Weggooien hoeft dus niet meer. Is uw koffiezetapparaat kapot? Knoop van de broek? Printer doet het niet meer? Bij een Repair Café zitten vrijwilligers klaar om samen met u het probleem op te lossen. Gratis of tegen een kleine vergoeding.

Kringloop en Corona

De Kringloopwinkels in Driebergen en Doorn zijn dicht, maar achter de gesloten deuren gaan de werkzaamheden gewoon door. U kunt uw herbruikbare spullen bij de winkels achterlaten. In Doorn bij de voordeur en in Driebergen aan de achterzijde.

Riet Lenting, directeur van de Kringloop: ,, Zodra de winkels weer open mogen, verwachten we een enorme toeloop. We willen de schappen dan goed gevuld hebben en kunnen zeker nog veel spullen gebruiken. Onze mensen staan er klaar voor.”

Kunt u de spullen niet zelf wegbrengen? Maak dan een afspraak op www.kringloopzeist.nl(externe link) om ze op te laten halen.