Logo Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Ondernemersplein

Ondernemers en bedrijven zijn belangrijk voor de economische kracht. Een goed ondernemersklimaat en een gezonde lokale en regionale economie dragen bij aan leefbaarheid van de gemeente. Welkom op ons eigen Ondernemersplein.

Ondernemersplein

Op het Ondernemersplein van de KvK(externe link) krijgt u van de overheid antwoord op alle algemene ondernemersvragen.

Bijvoorbeeld over voor uzelf beginnen, subsidies, financiering en wetswijzigingen. Op ons eigen Ondernemersplein gaat het vooral over lokale zaken.

Laat ons weten waarin wij met u mee kunnen denken, contacten kunnen leggen, kennis kunnen delen en de randvoorwaarden voor ondernemers kunnen verbeteren.

Uitvoeringsprogramma Economische Ontwikkeling

Samen met de ondernemersverenigingen werken we aan de thema's van het Uitvoeringsprogramma Economische Ontwikkeling. U kunt ook meedoen. Laat het weten via ondernemers@heuvelrug.nl.

  • Retail en levendige dorpskernen
  • Ondernemersklimaat
  • Recreatie en toerisme
  • Duurzame economie
  • Arbeidsparticipatie en werkgelegenheid

Overleg met ondernemersverenigingen

Elke maand overleggen de wethouder economische zaken en de bedrijfscontactfunctionaris met de verschillende ondernemersverenigingen. Onderwerpen voor dit overleg kunt u dit via uw ondernemersvereniging melden of per e-mail via ondernemers@heuvelrug.nl.

Bedrijfsbezoeken

Regelmatig zijn er bedrijfsbezoeken door de relatiemanager bedrijven en de wethouders economie en/of werkgelegenheid. Om kennis te maken met de lokale bedrijven en te horen wat er speelt. Of wat beter kan in de samenwerking met ons. Een bedrijfsbezoek vraagt u aan via ondernemers@heuvelrug.nl.

Ondernemersnieuwsbrief

Elke derde donderdag van de maand komt onze ondernemersnieuwsbrief(externe link) uit. Nadat u zich heeft aangemeld(externe link) krijgt u de nieuwsbrief automatisch in de mailbox.

Bedrijven-Investerings-Zones

Wij faciliteren Bedrijven-investerings-zones (BIZ). Ondernemers investeren dan samen in een afgebakend gebied. Bijvoorbeeld op een bedrijventerrein of in een winkelgebied. U vindt ze in de winkelcentra van Doorn, Driebergen en Leersum. Meer informatie staat onder het kopje Ondernemersnetwerken.

Regionale samenwerking U10

In de regio Utrecht werken we met andere gemeenten aan een gezamenlijke koers(externe link): ‘groener, gezonder en slimmer’. De wereld verandert, de Utrechtse regio ook. De dynamiek van deze permanente veranderingen en ontwikkelingen is groot: economisch, technologisch, maatschappelijk en ecologisch. We kiezen voor een koers waarmee we maatschappelijke trends in ons voordeel kunnen gebruiken.