We zijn allemaal aan de bak met goed afval scheiden. En dit laten onze inwoners graag zien. Elke week nemen we in de online serie ‘de afvaltest’ een kijkje bij een van onze inwoners en testen hoe zij scoren op goed scheiden.

De afvaltest met Wouter Vooren (04 mei 2022)

Inwoners lieten de afgelopen 5 weken in de afvaltest zien hoe goed zij zijn in het scheiden van afval. Benieuwd wie er heeft gewonnen? Kijk dan nu de laatste aflevering met Wouter Vooren. Hij laat zien hoe makkelijk afval scheiden is. Want we moeten allemaal aan de bak met afval scheiden.

De afvaltest met Ellenoor Piersma (28 april 2022)

Deze week doet Ellenoor Piersma uit Driebergen-Rijsenburg de afvaltest. Iedere week laat een inwoner van de Utrechtse Heuvelrug zien hoe zij afval scheiden. Ondertussen gaat het verminderen van restafval door beter te scheiden de goede kant op! Via https://www.deafvalapp.nl/(externe link) kunt u zien hoe vaak u restafval aanbiedt.

De afvaltest met Jefke Stroo (21 april 2022)

Per jaar gooien wij per persoon 150 kg restafval weg, terwijl 64% van wat we bij het restafval gooien gewoon in een andere kliko kan! We kunnen dus nog een stuk beter scheiden. Deze week zijn we op bezoek bij de CBS Coolsma in Driebergen-Rijsenburg, waar basisschooldirecteur Jefke Stroo ons laat zien hoe hij afval scheidt.

Wilt u ook laten zien hoe u afval scheidt? Plaats dan een foto op social media en tag ons! Wie weet wint u een gouden kliko!

De afvaltest met Mirjam Beentjes (14 april 2022)

Inwoners van de Utrechtse Heuvelrug doen hun best om afval zo goed mogelijk te scheiden. Vindt u het ook wel eens lastig? In de afvaltest laten 5 inwoners zien hoe snel zij hun afval kunnen scheiden. En er worden handige tips gedeeld! Deze week doet Mirjam Beentjes mee aan de afvaltest. Mirjam gebruikt bijvoorbeeld de QR-code op de kliko.

De afvaltest met Eva van de Vlierd (07 april 2022)

De afvaltest is begonnen! Deze week kijken we mee met Eva van de Vlierd uit Overberg. Zij probeert zo goed en zo snel mogelijk afval te scheiden. Benieuwd hoe ze het doet? Kijk dan nu de eerste aflevering. Wist u dat 64% van het afval dat wij in onze gemeente bij het restafval gooien eigenlijk in een andere bak moet? Per persoon produceren we daardoor wel 150 kilo restafval per jaar! Afval scheiden kan dus een stuk beter. En gelukkig was scheiden nog nooit zo makkelijk. We gingen langs bij inwoners die dat graag willen laten zien en daarom meedoen aan de afvaltest.