Zelf energie opwekken is een slimme investering. Zonne-energie is ook belangrijk voor het terugdringen van de CO₂-uitstoot. Wij willen daarom zoveel mogelijk daken gebruiken voor zonnepanelen. Grote daken van bedrijven, organisaties en VvE’s zijn vaak erg geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen.

Quickscan voor zonnepanelen

Wij bieden een gratis Quickscan aan voor eigenaren van een (bedrijfs)pand met een dak van meer dan 200 m2. De scan geeft in mogelijkheden, regelingen en aandachtspunten voor zonnestroom. In het begeleidende gesprek neemt de adviseur de mogelijkheden en vervolgstappen met u door. Ook kan er geholpen worden met het aanvragen van eventuele subsidies.

Aanmelden voor de Quickscan

Aanmelden voor de Quickscan kan met het online aanmeldformulier op HeuvelrugDoetMeer.nl. De scan geeft inzicht in mogelijkheden, regelingen en aandachtspunten voor zonnestroom. Het adviesbureau Soft Energy neemt contact met u op. Aanmelden kan tot en met juni 2024.

Over het adviesbureau

Wij hebben adviesbureau Soft Energy ingeschakeld voor de Quickscan. Een ervaren specialist in het begeleiden en ontwikkelen van zonnestroominstallaties. Een onafhankelijke partij zonder commerciële belangen in energie-oplossingen en niet verbonden aan leveranciers.

Van knelpunten naar oplossingen

Het elektriciteitsnet in onze regio is overbelast (netcongestie). Nieuwe zonne-energieprojecten worden hierdoor niet altijd direct aangesloten. Toch zijn er nog mogelijkheden om  (meer) zonnepanelen op daken te plaatsen. Bijvoorbeeld door opgewekte energie zoveel mogelijk direct zelf te gebruiken of door opslag in accu’s. Als toevoeging bij de Quickscan is er voor grootverbruikers een gelijktijdigheidsanalyse. Daarbij wordt de verhouding tussen lokale opwekking en verbruik zichtbaar.

Ook voor huurders van een bedrijfspand zijn er mogelijkheden voor een zonnestroominstallatie. De adviseurs kunnen u daarbij helpen. Voorwaarde is wel dat u als huurder rechtstreeks de energierekening betaalt aan de leverancier.