Regenwater is schoon water en is onmisbaar voor planten en dieren. Toch verdwijnt het meeste regenwater via de straat en regenpijp in het riool. Het regent steeds vaker en harder. Omdat het riool al dit regenwater tijdens hevige regenbuien niet aankan geeft dit wateroverlast op straat, in tuinen en woningen. Hier gaan we wat aan doen: Amerongen regenwaterproof. Het regenwater gaat straks niet langer naar het riool maar wordt met infiltratiebuizen teruggebracht in de bodem. De riolering raakt zo minder belast.

Online nieuwsbrief Amerongen Regenwaterproof ontvangen?

Regelmatig wordt een online nieuwsbrief over dit project verzonden. Als u deze nieuwsbrieven wilt ontvangen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden.

Aanmelden voor de online nieuwsbrief

Planning werkzaamheden van 15 maart 2021 tot begin april 2022

Op onderstaande kaartje ziet u met kleuren aangegeven waar er wordt gewerkt in de oude kern van Amerongen. Er wordt op 15 maart 2021 gestart in het blauwe deel (Burg. Jhr. H. van den Boschstraat).

De planning van het vervolg van de werkzaamheden staat hieronder per fase/kleur (onder voorbehoud van uitvoering door de aannemer):

  • Blauw (Burg Jhr H van den Boschstraat) afgerond
  • Paars (Drostestraat) afgerond
  • Lichtblauw (Hof) afgerond
  • Donkerpaars (Hof) afgerond
  • Lichtgroen (Nederstraat) afgerond
  • Donkergroen (Nederstraat) afgerond
  • Rood (Burg. Vd Boschstraat) afgerond
  • Roze (Drostestraat) vanaf 27 september 2021 t/m begin februari 2022
  • Oranje (Drostestraat) voor kasteel vanaf 17 januari 2022 t/m 25 februari 2022
  • Geel (Holleweg) vanaf 7 februari t/m 25 maart 2022

Vanaf 21 maart t/m 8 april 2022 wordt het kruispunt voor Buitenlust (hoek Burg. vd Boschstraat / Holleweg) opnieuw bestraat.

Kaartje Amerongen regenwaterproof oude kern

Vragen?

Heeft u vragen over de planning of de bereikbaarheid van uw woning/bedrijf? Mail of bel dan projectleider Kees van Zutphen.

Wethouder Boonzaaijer over Amerongen Regenwaterproof

“Met Amerongen Regenwaterproof vervangen we de oude rioleringen en tegelijkertijd vangen we het schone regenwater apart op, om dit te infiltreren in de grond. Inmiddels hebben we in een groot aantal straten dit werk met succes uitgevoerd. Omwonenden geven aan tevreden te zijn over de uitvoering en de communicatie van dit project. Dat geeft ons het vertrouwen dat we ook in de oude kern van Amerongen dit project naar tevredenheid zullen uitvoeren. Het is een hele opgave, waarbij we ook een beroep doen op de medewerking van ondernemers en bewoners. Maar dat gaat ons ook in deze mooie historische kern lukken, daar ben ik van overtuigd. U kunt op onze inzet om te komen tot een goed en mooi eindresultaat rekenen.”

Hoe ervaren bewoners de werkzaamheden?

Gerrie Koenen, Burg. Jhr. H. van den Boschstraat

“Ik ben heel tevreden over het werk. Het eindresultaat in onze straat is prachtig geworden en onze oprit is weer helemaal goed bestraat.  Maar vooral complimenten aan de mensen die het werk uitvoerden. Ze waren heel behulpzaam om bewoners te helpen om bij hun huis te komen of zorgden zo goed als mogelijk voor het parkeren in de buurt en de bereikbaarheid van onze huizen. Ook hielpen ze bezoekers aan de huisarts met het veilig oversteken op straat. Niks was ze te veel. Bovendien werkten ze heel hard door: zonder harde muziek en met een goed humeur.”

Familie Kruijer, café en slijterij de Tram, Burg. Jhr. H. van den Boschstraat

“Ondanks dat door de werkzaamheden minder klanten bij ons kwamen, zijn we tevreden over de werkzaamheden voor Amerongen Regenwaterproof. Er werd alles gedaan om onze winkel en café zo snel mogelijk weer goed bereikbaar te maken. Klanten en leveranciers werden bovendien vriendelijk geholpen om goed en veilig bij onze winkel te komen. We hadden natuurlijk graag gezien dat het werk sneller klaar was, maar het is vakwerk wat er wordt geleverd en dat kost nu eenmaal tijd. Daar hebben wij alle begrip voor. En de straat ziet er weer mooi uit.”

Arnold Mooij, teammanager hoteldienst Ridderhof

“Ik ben bijzonder tevreden over de communicatie rondom het project. Het was fijn om met de mensen op de straat te sparren, ze stonden open voor onze vragen en wensen en hielpen waar het kon. Wat ik helemaal bijzonder vind is de snelheid waarmee is gewerkt om alles zo snel mogelijk weer aan kant te krijgen. Mijn complimenten!"

Peter Hermeling, De Del

“De werkzaamheden op De Del waren heel ingrijpend. Het werk heeft ook lang geduurd. Maar dat zijn we al vergeten, nu we zien hoe mooi het is geworden. De mensen die hier hebben gewerkt waren heel communicatief en informeerden ons goed. Dus alle lof. Ik zie ook regelmatig fietsers en wandelaars die stoppen om de Wadi, het informatiepaneel en de kleine waterval die is aangelegd te bewonderen. Dat is fijn om te zien in je eigen straat.”