Bouwplannen en bouwtekeningen bekijken

Een bouwplan bestaat uit een beschrijving en/of tekeningen van hoe een huis of gebouw gebouwd moet worden. In het bouwplan staat bijvoorbeeld wat het einddoel is, hoe dit bereikt moet worden. Ook worden er tekeningen bij geleverd.

Bouwplannen waarvoor een vergunning is aangevraagd of verleend staan elke week in het Gemeentenieuws in De Kaap/Stichtse Courant en op de webpagina ter inzage.

U kunt een aanvraag voor een omgevingsvergunning bekijken. Ook een verleende omgevingsvergunning of aanvragen waarover een ontwerpbesluit is genomen, kunt u inzien.

U kunt de aanvraag online opvragen. U kunt hiervoor mailen naar omgevingsverzoeken@heuvelrug.nl. Ook kunt u de aanvraag inzien in het Cultuurhuis in Doorn. Dit kan elke maandagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagochtend. Maak hiervoor een afspraak. Voor vragen of toelichting op bouwplannen kunt u van maandag tot en met donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur bellen naar (0343) 56 56 65.

Bouwdossiers van na 2005

  • Bouwdossiers van na 2005 bewaren wij in ons archief. Deze bouwdossiers kunt u bij ons opvragen via omgevingsverzoeken@heuvelrug.nl. Hiervoor kunnen kosten in rekening worden gebracht. Is de tekening in ons digitale archief aanwezig? Dan proberen wij u deze binnen 5 werkdagen per e-mail toe te sturen.

Bouwdossiers uit 2005 of ouder