Vorige week hielden medewerkers van de RSD aanmeldgesprekken voor het leefgeld in de Utrechtse Heuvelrug .

Aanmeldsessies op locatie

Oekraïners hadden daarvoor een uitnodiging ontvangen. Tijdens de aanmeldsessies konden zij zich voor het leefgeld inschrijven. De aanmeldsessies verliepen goed: de RSD heeft bijna alle Oekraïners gesproken die een uitnodiging hadden ontvangen en de meesten hadden ook de juiste documenten bij zich voor de inschrijving. 
 

Naloopronde

In de tweede helft van mei start de RSD met een naloopronde om iedereen in te schrijven die ze tijdens de sessies hebben gemist of zich in de tussentijd heeft gevestigd. Ze blijven de aanmeldgesprekken op locatie voeren, ook met vluchtelingen die later in onze regio aankomen. Ze zijn daarvoor op woensdag 1 juni van 09.00 tot 17.00 uur bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug aanwezig. Daarna is de RSD er om de week, ook op de woensdag.

Uitkering van het leefgeld

Oekraïners die zich inschrijven voor het leefgeld ontvangen een bevestiging. Daarna staat het bedrag binnen een week op hun bankrekening. Deze eerste uitbetaling heeft betrekking op de periode vanaf 16 mei. De tweede uitkering van het leefgeld is in de eerste week van de nieuwe maand. Het leefgeld wordt per persoon uitgekeerd, tot uiterlijk 1 juli 2022. 

Meer informatie over het leefgeld en contactgegevens van de RSD(externe link)