Omschrijving

Nieuwbouwproject van 19 koopwoningen en 2 huur appartementen aan (plein) Allemanswaard en Prinses Beatrixlaan in Amerongen. Gevarieerd programma met eengezinswoningen, comfortwoningen en compacte appartementen. Alle koopwoningen zijn verkocht. De bouw is gestart en de woningen worden naar verwachting eind 2023 opgeleverd.

Meer informatie

Voor informatie en vragen over de bouwwerkzaamheden kunt u contact opnemen met Christian van Duijnhoven of Michel van Lieshout van Bouwbedrijf Gebrs. Van Herpen BV.; (0412) 45 12 08.

Voor informatie over het project kunt u contact opnemen met de heer R. van Spengen van NCB Projectrealisatie B.V. Drielandendreef 40 3845 CA Harderwijk.
 

Samen met de toekomstige bewoners en oud-Amerongers Menno en Anneke Nagel verrichtte wethouder Rob Jorg woensdag 25 januari de symbolische start van het bouwproject Allemansplein in Amerongen. Al in 2002 startte de voormalige Gemeente Amerongen met de ontwikkeling van het centrumplan Allemanswaard voor woningen en voorzieningen, waar Allemansplein onderdeel van is. Op deze locatie stond voeger het oude gebouw van de basisschool de Regenboog.

De gemeente heeft een enorme opgave om voldoende woningen te realiseren. De ligging van onze dorpen in de waardevolle natuurgebieden beperkt de mogelijkheden tot woningbouw. De vraag naar woningen is veel groter dan het aanbod.

In het kader van Plan Allemanswaard zijn tot nu toe 77 wooneenheden gerealiseerd in diverse segmenten. De 21 woningen van projectontwikkelaar NCB op Allemansplein vormen de volgende welkome aanvulling op het woningaanbod.

De gemeente wil graag de doorstroming bevorderen. Daarom is het mooi dat 12 van de 19 toekomstige bewoners van de koopwoningen uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug komen.

Samen met de toekomstige bewoners en oud-Amerongers Menno en Anneke Nagel verrichtte wethouder Rob Jorg woensdag 25 januari de symbolische start van het bouwproject Allemansplein in Amerongen.
Samen met de toekomstige bewoners en oud-Amerongers Menno en Anneke Nagel verrichtte wethouder Rob Jorg woensdag 25 januari de symbolische start van het bouwproject Allemansplein in Amerongen.