Begraafplaats Doorn

Sinds 1958 is de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Oude Arnhemse Bovenweg in gebruik. Het ontwerp is van de architect W.C.J. Boer met als motto ‘Arm of rijk, na de dood is iedereen gelijk’. Daarom zijn alle grafstenen op het oude deel vrijwel hetzelfde. Het levert een bijzonder beeld op. Daarom zijn er eisen voor het plaatsen van bloemen en objecten. De uitbreiding in 2004 ligt in het bos aan de achterkant. Dit deel van de begraafplaats is ontworpen door het bureau Mien Ruys. Eind 2015 is een bosvak aangewezen voor natuurgraven. De begraafplaats is geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

Aula

De aula is voor herdenkings- en afscheidsbijeenkomsten voor maximaal 100 personen. Er is een opbaarruimte/familiekamer en een plek voor plechtigheden in de openlucht.

Begraven

Wij geven op deze begraafplaats nieuwe graven uit. Er is een keuze tussen particuliere graven of algemene graven.

Natuurlijk begraven

Natuurlijk begraven belast het milieu en de natuur niet of zo weinig mogelijk en beïnvloedt (de beleving van) het natuurlijke karakter van de omgeving minimaal. Het graf wordt niet onderhouden en uiteindelijk is het graf helemaal opgenomen in de natuur. Verstoring van bodem en gebied is minimaal. Een natuurgraf wordt uitgegeven voor 99 jaar. Vooraf uitgifte van een plek is mogelijk.

Asbestemmingen

Asbussen en urnen kunnen worden bijgezet in een particulier graf of in de urnenmuur of urnenzuil. Ook is er op deze begraafplaats een veld voor het uitstrooien van as. Neem voor het plaatsen van een naamplaatje op de gedenkmuur contact op met de beheerder van de begraafplaats.