Jacob van Wassenaerlaan 23-25 in Maarn verkocht

De voormalige gemeentewerf en de voormalige brandweerkazerne aan de Jacob van Wassenaerlaan 23-25 in Maarn is op 4 september 2023 verkocht aan Profund Vastgoedontwikkeling B.V. uit Amersfoort. De locatie is geschikt (met een onherroepelijk bestemmingsplan) voor ontwikkeling van 13 wooneenheden, inclusief parkeren op eigen terrein. De ontwikkelaar werkt de komende maanden de planvorming verder uit. De gemeente toetst deze aan de kaders. Deze nieuwbouw draagt bij aan het terugdringen van het grote woningtekort in de gemeente.

Wethouder Gerrit Boonzaaijer: "Woningbouw op deze locatie is een positieve ontwikkeling voor Maarn. Door de bestemmingsplanwijziging van bestemming 'bedrijf' naar 'wonen' kunnen het voormalige pand van de gemeentewerf en de voormalige brandweerkazerne vervangen worden door nieuwe woningen, op steenworp afstand van het centrum van Maarn".

Actueel

Op het terrein hebben na de overdracht sloopwerkzaamheden plaatsgevonden met als doel het gebouw ongeschikt te maken voor vleermuizen; daartoe zijn alle dakpannen en veel spouwmuur verwijderd. Het vrijgekomen puin blijft op locatie opgeslagen tot aan het moment van de totaal sloop. De nieuwbouw start naar verwachting eind eerste of begin tweede kwartaal 2024. De ontwikkelaar is momenteel bezig de plannen verder uit te werken en te laten beoordelen door de gemeente. Indien op het terrein onregelmatigheden plaatsvinden kunt u hiervan melding maken via info@profundvastgoed.nl.

Informatie

U kunt de informatie over de aanstaande verkoop over het project nalezen op: https://geijtenbeekenboers.nl/contact/(externe link)

Bouwprogramma

  • Maximaal 13 woningen; waarvan 62% in het middensegment en overig duur
  • Maximale bouwhoogte van 10 meter (binnenterrein lager)
  • Afstand tussen achtergevel en perceelgrens minimaal 6 meter