Wij zijn een gastvrije gemeente met aantrekkelijke vrijetijdsvoorzieningen voor inwoners en toeristen. 'Recreatie en toerisme' is een van de belangrijkste economische pijlers van de gemeente. Niet alleen economisch gezien is dit een belangrijke sector. Ook voor de leefbaarheid en het voorzieningenniveau.

Voor het vergroten van onze gastvrijheid zetten we verschillende instrumenten in. Samen met het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei (RBT)(externe link) werken we aan het versterken van de bekendheid van onze gemeente en de regio, als toeristische bestemming van topniveau.

Toeristisch Platform UH

Dit platform bestaat uit vertegenwoordigers van RECRON, Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei, KHN, recreatiebedrijven/hotels, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en de gemeente. Deze komen twee keer per jaar bij elkaar om te praten over recreatie en toerisme.

Evenement promoten? Neem contact op met RBT voor de mogelijkheden

Het Regionaal Bureau voor Toerisme verzorgt de marketing voor alles wat er te zien en te doen is op onze prachtige Utrechtse Heuvelrug. Van evenementen, cultuur, shoppen, fietsen, wandelen en musea tot aan zakelijk vergaderen of overnachten. De promotie is in samenwerking met lokale partners, ondernemersverenigingen en gemeenten. Bijvoorbeeld via social media, folders bij vakantieparken of op de digitale infomasten. Zoekt u promotie voor uw kunstroute, evenement of product? Neem contact op met het RBT (of via uw ondernemersvereniging). Zij kijken graag met u mee naar wat mogelijk is: https://www.opdeheuvelrug.nl/partners(externe link).