Nieuw in de gemeente? Dit moet u weten over afval

Wij scheiden ons afval

Papier, GFT, PMD gaan in de daarvoor bestemde kliko’s. Bij ieder appartementencomplex is/komt binnenkort een container voor PMD. In de dorpen staan verzamelcontainers voor oud papier, glas en textiel. Zo blijft er weinig restafval over. Tips over afval scheiden

Afvalapp en afvalkalender

Wilt u weten wanneer uw afval wordt opgehaald? Bekijk de dagen en het soort afval op de online AfvalWijzer, in de afvalapp of de afvalkalender. Meer informatie hierover staat op de pagina: https://www.heuvelrug.nl/afvalapp-en-afvalkalender.

In de afvalwijzer, de app en de afvalkalender leest u alles over het scheiden, ophalen en aanbieden van afval in uw buurt.

Naar de milieustraat? Maak een afspraak!

Huishoudelijk afval dat u niet kwijt kunt in de kliko of container brengt u naar de milieustraat aan de Velperengh 9 in Doorn. Niet alles is bij de milieustraat in te leveren. Wij hebben voor u op een rij gezet welke materialen/goederen wel of niet ingeleverd kunnen worden. U moet daarvoor wel vooraf online een afspraak maken. Kijk voor de openingstijden op de informatiepagina van de milieustraat.

Herbruikbare spullen

Herbruikbare spullen die nog in goede staat zijn kunt u zelf naar een kringloopwinkel brengen of op afspraak gratis laten ophalen door Kringloop Zeist. U kunt herbruikbare goederen ook inleveren bij de Milieustraat. Meer over herbruikbare goederen en kringloop

De afvalstoffenheffing

Alle huishoudens betalen afvalstoffenheffing. Deze inkomsten gebruiken wij voor de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. Het bedrag is nu nog voor ieder huishouden gelijk. Behalve voor eenpersoonshuishoudens. Deze betalen een lager bedrag. Voor het gebruik van extra (grote) kliko’s voor restafval en GFT betaalt u een toeslag.

De gemeenteraad heeft besloten met een prijsprikkel op restafval te gaan werken. Het bedrag van de afvalstoffenheffing hangt dan voor een deel af van hoe vaak u restafval laat ophalen. U kunt uw afvalscore nu al bijhouden en ook wat het voor u gaat betekenen als de prijsprikkel wordt ingevoerd. De BghU int voor ons de afvalstoffenheffing.