Afval scheiden

Papier, GFT, PMD gaan in de daarvoor bestemde kliko’s. Bij ieder appartementencomplex is/komt binnenkort een container voor PMD. In de dorpen staan verzamelcontainers voor oud papier, glas en textiel. Zo blijft er weinig restafval over. Tips over afval scheiden

De Afvalwijzer

De gratis app AfvalWijzer: informatie over de afvalinzameling per adres. Download de app in de Appstore of Playstore. Vul uw postcode en huisnummer in en u krijgt een melding wanneer er welk soort afval wordt ingezameld. Deze informatie staat ook op www.mijnafvalwijzer.nl(externe link).

Naar de milieustraat? Maak een afspraak!

Huishoudelijk afval dat u niet kwijt kunt in de kliko of container brengt u naar de milieustraat aan de Velperengh 9 in Doorn. Maak vooraf online een afspraak.

Openingstijden:

  • maandag, dinsdag, donderdag van 8.00 - 12.00 uur
  • woensdag en vrijdag van 12.30 - 16.00 uur
  • zaterdag van 9.00 - 16.00 uur

Meer over de milieustraat

Herbruikbare goederen en Kringloop

Herbruikbare goederen of kringloopgoederen zijn alle soorten huishoudelijke spullen die nog in goede staat zijn. Ze moeten schoon zijn en er mogen geen duidelijke slijtplekken, scheuren of beschadigingen zijn. Ook mogen er geen delen ontbreken. Kringloopmedewerkers mogen spullen weigeren die naar hun mening niet 'kringloopwaardig' zijn.

Herbruikbare goederen kunt u zelf naar een kringloopwinkel brengen of op afspraak gratis laten ophalen door Kringloop Zeist(externe link). U kunt herbruikbare goederen ook inleveren bij de Milieustraat. Meer over herbruikbare goederen en kringloop

De afvalstoffenheffing

Alle huishoudens betalen afvalstoffenheffing. Deze inkomsten gebruiken wij voor de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. Het bedrag is nu nog voor ieder huishouden gelijk. Behalve voor eenpersoonshuishoudens. Deze betalen een lager bedrag. Voor het gebruik van extra (grote) kliko’s voor restafval en GFT betaalt u een toeslag.

De gemeenteraad heeft besloten met een prijsprikkel op restafval te gaan werken. Het bedrag van de afvalstoffenheffing hangt dan voor een deel af van hoe vaak u restafval laat ophalen. U kunt uw afvalscore nu al bijhouden en ook wat het voor u gaat betekenen als de prijsprikkel wordt ingevoerd. De BghU int voor ons de afvalstoffenheffing.