Ondernemers en Organisaties

Relatiemanager bedrijven

Ondernemers hebben regelmatig met ons te maken. Daarom is het praktisch als er één contactpersoon is die u in gemeenteland op weg helpt. Die u informeert, adviseert en verwijst. De relatiemanager bedrijven onderhoudt ook de contacten met ondernemersverenigingen en andere bedrijfsgerelateerde instellingen. Shanna Everloo is onze relatiemanager bedrijven. Zij is te bereiken via ondernemers@heuvelrug.nl of (0343) 56 56 00.

Contactpersoon agrarische bedrijven

Er zijn veel ontwikkelingen in de agrarische sector en het buitengebied en de regelgeving is veelomvattend en complex. Onze agrarisch contactpersoon Sander de Bruin weet wat er speelt en adviseert en stuurt mee op beleid. Ook in de regio. Hij onderhoudt de reguliere contacten met de sector. Bijvoorbeeld in het overleg met Land- en Tuinbouworganisatie Nederland. Sander is te bereiken via (0343) 56 56 00.

Ondernemers kunnen vanaf dinsdag 21 maart TEK-regeling aanvragen

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) opent dinsdag 21 maart het loket voor de mkb-regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK). Mkb-ondernemers, waarbij de energiekosten een relatief groot deel uitmaken van de omzet, kunnen tot 2 oktober 2023 compensatie aanvragen voor de gestegen gas- en elektriciteitskosten.

De TEK kan, met terugwerkende kracht voor de periode van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023, worden aangevraagd via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De RVO voert de TEK-regeling uit in opdracht van het ministerie van EZK. Op de website rvo.nl(externe link) kunnen aanvragen worden gedaan en is meer informatie te vinden over de regeling. Voor informatie en persoonlijk advies kunnen ondernemers ook terecht bij het Energieloket van de Kamer van Koophandel op kvk.nl/energieloket(externe link). Op de genoemde websites is ook meer informatie te vinden over de subsidies en regelingen waarmee ondernemingen kunnen verduurzamen en energie kunnen besparen.

Aanvragen van TEK is mogelijk van 21 maart 2023 (09.00 uur) tot maandag 2 oktober 2023 (17.00 uur).

Regelingen en schuldhulpverlening ondernemers

  •     Informatie over betalingsproblemen of schulden staat op de pagina over schulden(externe link) van de Regionale Sociale Dienst. Onderaan deze pagina staat specifiek de informatie voor ondernemers